Kom og prøv

Er du nysgjerrig på roadracing? Kom til oss og prøv! Her er en kort oppskrift for hvordan du kommer deg ut på banen for første gang. 

Medlemskap

For å kjøre banesykkel må man være medlem i en klubb tilknyttet Norges Motorsportforbund (NMF). Hvis du ikke allerede er medlem i en slik klubb, kan du inngå midlertidig medlemskap hos oss. Midlertidig medlemskap ordner vi enten på banen eller på forhånd, ved å signere et papir og betale kr 50. Foretrukket betalingsmåte er VIPPS. Det midlertidige medlemskapet er gyldig i 2 måneder, og kan kun løses 1 gang. For informasjon om årlig/permanent medlemskap: se fanen “Innmelding”. 

Lisens

For å kjøre motorsykkel på bane må man ha en lisens hos NMF. Hvis du ikke har lisens for roadracing eller supermotard fra før, løser du en prøvelisens. Dette gjøres via sms. Når du får svar/kvittering på sms’en innen et par minutter, er prøvelisensen aktivert og du er klarert for trening i Norge under oppsyn av aktivitetslederen.  Prøvelisensen er gyldig i 2 måneder, og koster kr 315. Prøvelisens kan kun løses 1 gang. Når den utløper etter 2 måneder, må du søke om en permanent lisens. 

Baneavgift

Alle som bruker banen må betale en treningsavgift som går direkte til gokartklubben KNA Klepp (som drifter anlegget). Det koster kr 200 pr gang for medlemmer, eller kr 1800 pr sesong. Betales via VIPPS. 

Kjøreutstyr

Du må ha godt beskyttelsesutstyr for å kjøre på bane. Det anbefales å bruke hel skinndress beregnet på roadracing. I noen tilfeller kan motocross-utstyr eller kjøreutstyr for vei brukes. Klubben har en del utlånsutstyr for barn og unge, og vi kan kanskje hjelpe med å fremskaffe utstyr for voksne. Hvis du har utstyr, men er usikker på om det kan brukes til roadracing: Hør gjerne med oss før du kommer. 

Sykkel

Klubben har enkelte sykler til utlån. De minste syklene passer fra 5 års alder. De største er 125cc og passer best til utvokste/voksne personer. 

Opplæring

Nødvendig opplæring i håndtering av kjøretøyet gis etter behov, av våre dyktige instruktører. 

Klar-ferdig-kjør!

Har du kontroll på punktene over? Ja, da er du klar til å kjøre ut på banen eller i kjøregården. Bare vent på instruksjon fra aktivitetslederen 🙂