Kom i gang

Er du nysgjerrig på roadracing? Kom til oss og prøv! Her er en kort oppskrift for hvordan du kommer deg ut på banen for første gang. 

Medlemskap

For å kjøre banesykkel må man være medlem i en klubb tilknyttet Norges Motorsportforbund (NMF). Hvis du ikke allerede er medlem i en slik klubb, kan du inngå medlemskap eller midlertidig medlemskap hos oss.  

Innmelding

Stavanger RoadRacing benytter Min Idrett til medlemshåndtering.
Dersom du ikke har bruker fra før, opprettes dette på forsiden deres. Deretter kan du følge guiden under for å søke medlemskap.

Etter du har registrert konto hos Min Idrett gjør du følgende for å søke nytt medlemsskap:

 1. Logg inn på siden.
 2. Trykk på “Medlemskap”-fanen.
 3. Trykk videre på “Finn ny klubb”
 4. Finn “Stavanger Roadracing”
 5. Velg din gren. (Roadracing, Classic Roadracing, Supermoto, eller MC touring=skilt-sykkel) 
 6. Velg “Send søknad”

Vi vil deretter behandle søknaden, og du vil motta faktura i portalen til Min Idrett.

Dersom ikke annet opplyses, blir det fakturert for vanlig fullt medlemskap, dvs. “medlem banesykkel”. Kontakt oss dersom du ønsker annen type medlemskap. 

Vi oppfordrer alle voksne til å velge medlemskap av typen “banesykkel” eller “familie”.

Lisens

For å kjøre motorsykkel på bane må man ha en lisens hos NMF. Hvis du ikke har lisens for roadracing eller supermotard fra før, løser du en prøvelisens. Dette gjøres via en app. Så snart betaling er registrert er du klarert for trening i Norge under oppsyn av aktivitetslederen. Prøvelisensen gjelder en tidsbegrenset periode. Se detaljer og priser på NMF sine nettsider.

Før man kan søke om fast lisens, må man ha fullført et nettbasert teorikurs: NMF GRUNNKURS LISENS. i tilegg til et lisenskurs som gjennomføres med praktisk kjøretrening på bane.

Deretter fyller man ut SØKNADSSKJEMA UTØVERLISENS, som greninstruktør/klubb signerer på og sender til NMF-administrasjonen. 

Regn med et par uker behandlingstid for søknaden. Etter innvilget søknad logger man inn i “min idrett” og kjøper lisensen. 

Baneavgift

Alle som bruker banen må betale en treningsavgift. Se “priser”.  

Arrangementene som avholdes ved Motorcenter Norway (Sokndal) benytter “Spond” til innbetaling av Baneavgift. Se “PÅMELDING”

Arrangementene som avholdes ved Reve Kart Ring (KNA Klepp) benytter eget innsjekk system i “tårnet”.

Kjøreutstyr

Du må ha godt beskyttelsesutstyr for å kjøre på bane.

I roadracing/SuperMotard gruppene er det krav til følgende kjøreutstyr;

 • Skinndress (Hel eller to-delt).
 • Helhjelm uten solvisir.
 • Ryggskinne.
 • Støvler.
 • Skinnhansker.

Det kan også være lurt å oppgradere kjøreutstyret med mer beskyttelse, som for eksempel:

 • Airbag.
 • En ekstra god og sikker racing hjelm.
 • En god ryggskinne.
 • Heldress, ikke todelt dress.
 • Støvler som er egnet for racing og beskytter tær og ankel ekstra godt.
 • Racinghansker som beskytter godt og er gode å kjøre med.

Ved kjøring i veg-gruppe, er normalt kjøreutstyr som benyttes på offentlig veg godkjent. Vi anbefaler allikevel en hel eller to-delt skinndress, hel-hjelm, gode hansker og gode sko. Klubben har en del utlånsutstyr for barn og unge (tilgjengelig ved Reve Kart Ring), og vi kan kanskje hjelpe med å fremskaffe utstyr for voksne. Hvis du har utstyr, men er usikker på om det kan brukes til roadracing: Hør gjerne med oss før du kommer. 

Sykkel

Motorsykkelen du benytter i Roadracing/SuperMotard gruppene skal følge gjeldende teknisk reglement for din klasse. Se NMFs Spesialreglement for RoadRacing her: https://nmfsport.no/download/1704/greners-spesialreglement/113066/spesialreglement-roadracing-2024.pdf

Vi er klar over at det tekniske reglementet kan oppleves som noe utfordrende å oppfylle/forstå og vi velger i stor grad å være fleksible rundt reglementet under treninger. Se også teknisk reglement om “Free-For-All”, som gjør det mulig å for eksempel benytte gatemotorsykkelen sin til å gjennomføre lisenskurs hos oss.

Ved kjøring i veggruppe skal motorsykkelen din være i teknisk GOD stand. Dekk skal ha god mønsterdybde, bremser skal være i god stand med ikke utslitte bremseklosser/skiver. 

Vår teknisk ansvarlig (i samråd med Stevneleder) kan til enhver tid velge å ikke tillate kjøring på banen dersom motorsykkelen din ikke er i forventet teknisk stand (Gjelder alle grupper, inkludert veggruppe).

Klubben har enkelte sykler til utlån. De minste syklene passer fra 5 års alder. De største er 125cc og passer best til utvokste/voksne personer.

Under våre klubbhelger arrangert på Motorcenter Norway, har vi også tilgjengelig en racing-rigget Yamaha R3 (300cc) til utleie til førere som kunne tenkt seg å prøve. Ved ønske om dette, ta gjerne kontakt med klubben før oppmøte.

Opplæring

Nødvendig opplæring i håndtering av kjøretøyet gis etter behov, av våre dyktige instruktører. 

Klar-ferdig-kjør!

Har du kontroll på punktene over? Ja, da er du klar til å kjøre ut på banen eller i kjøregården. Bare vent på instruksjon fra aktivitetslederen 🙂 

Påmelding til arrangementer ved MCN skjer på Spond!
Se vår guide til å få tilgang til systemet her: https://www.stavangerrr.com/spond/