Kom i gang

Er du nysgjerrig på roadracing? Kom til oss og prøv! Her er en kort oppskrift for hvordan du kommer deg ut på banen for første gang. 

Medlemskap

For å kjøre banesykkel må man være medlem i en klubb tilknyttet Norges Motorsportforbund (NMF). Hvis du ikke allerede er medlem i en slik klubb, kan du inngå medlemskap eller midlertidig medlemskap hos oss.  

Innmelding

Stavanger RoadRacing benytter Min Idrett til medlemshåndtering.
Dersom du ikke har bruker fra før, opprettes dette på forsiden deres. Deretter kan du følge guiden under for å søke medlemskap.

Etter du har registrert konto hos Min Idrett gjør du følgende for å søke nytt medlemsskap:

  1. Logg inn på siden.
  2. Trykk på “Medlemskap”-fanen.
  3. Trykk videre på “Finn ny klubb”
  4. Finn “Stavanger Roadracing”
  5. Velg din gren. (Roadracing, Classic Roadracing, Supermoto, eller MC touring=skilt-sykkel) 
  6. Velg “Send søknad”

Vi vil deretter behandle søknaden, og du vil motta faktura i portalen til Min Idrett.

Dersom ikke annet opplyses, blir det fakturert for vanlig fullt medlemskap, dvs. “medlem banesykkel”. Kontakt oss dersom du ønsker annen type medlemskap. 

Vi oppfordrer alle voksne til å velge medlemskap av typen “banesykkel” eller “familie”.

Lisens

For å kjøre motorsykkel på bane må man ha en lisens hos NMF. Hvis du ikke har lisens for roadracing eller supermotard fra før, løser du en prøvelisens. Dette gjøres via en app. Så snart betaling er registrert er du klarert for trening i Norge under oppsyn av aktivitetslederen. Prøvelisensen gjelder en tidsbegrenset periode. Se detaljer og priser på NMF sine nettsider. Prøvelisens kan kun løses 1 gang. Før den utløper må du søke om en fast lisens. 

Før man kan søke om fast lisens, må man ha fullført et nettbasert teorikurs: NMF GRUNNKURS LISENS.

Deretter fyller man ut SØKNADSSKJEMA UTØVERLISENS, som greninstruktør/klubb signerer på og sender til NMF-administrasjonen. 

Regn med et par uker behandlingstid for søknaden. Etter innvilget søknad logger man inn i “min idrett” og kjøper lisensen. 

Baneavgift

Alle som bruker banen må betale en treningsavgift. Se “priser”.  

Kjøreutstyr

Du må ha godt beskyttelsesutstyr for å kjøre på bane. Det anbefales å bruke hel skinndress beregnet på roadracing. I noen tilfeller kan motocross-utstyr eller kjøreutstyr for vei brukes. Klubben har en del utlånsutstyr for barn og unge, og vi kan kanskje hjelpe med å fremskaffe utstyr for voksne. Hvis du har utstyr, men er usikker på om det kan brukes til roadracing: Hør gjerne med oss før du kommer. 

Sykkel

Klubben har enkelte sykler til utlån. De minste syklene passer fra 5 års alder. De største er 125cc og passer best til utvokste/voksne personer.

Under våre klubbhelger arrangert på Motorcenter Norway, har vi også tilgjengelig en racing-rigget Yamaha R3 (300cc) til utleie til førere som kunne tenkt seg å prøve. Ved ønske om dette, ta gjerne kontakt med klubben før oppmøte.

Opplæring

Nødvendig opplæring i håndtering av kjøretøyet gis etter behov, av våre dyktige instruktører. 

Klar-ferdig-kjør!

Har du kontroll på punktene over? Ja, da er du klar til å kjøre ut på banen eller i kjøregården. Bare vent på instruksjon fra aktivitetslederen 🙂